Викиизвор:Прашања за авторски права

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Прашања  · Помошна табела  · ЧПП  · Помош  · Портал

Селска чешма (Village pump)  · Биро за помош  · Биро за консултации  · Помош за нови уредувачи

Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права


Добре дојдовте на
Страницата за прашања за авторски права

Место за помош со ознаки за слики и нивно подигнување, авторски права на текстови и фер употреба на заштитен материјал.

За сите други видови на прашања консултирајте се со Викиизвор:Прашања.


Кратенки:
ВП:ПЗАП


Како да додадете ознака на постоечка слика
  1. Одете на страницата за опис на сликата (онаа чие име почнува со Слика:), кликнете на Уреди.
  2. Од страницата Викиизвор:Лиценци за слики, изберете ја соодветната ознака.
  3. Внесете го името на ознаката (на пр.: {{ЈД-Јас}}), не заборавајќи на {{ пред и }} по текстот, во кутијата за уредување на страницата за опис на сликата.
  4. Отстранете ги ознаките кои се жалат дека сликата нема ознака (на пр., {{без лиценца}})
  5. Удрете Зачувај ја страницата.
  6. Ако уште имате нешто нејасно, одете на „Како да поставите прашање“ подолу.
Како да поставите прашање
  1. За да поставите ново прашање кликнете на врската „Кликнете овде за да го поставите Вашето прашање“ дадена подолу.
  2. Ве молиме потпишете ги Вашите прашања преку внесување на ~~~~ на крајот.
  3. Проверете ја оваа страница за обновувања, ако не, побарајте да бидете известени на Вашата страница за разговор.
  4. Не ја вклучувајте Вашата е-пошта заради Ваша сопствена заштита. Ние ќе одговориме овде и не можеме да праќаме одговори по е-пошта.