Викиизвор:Барања за бирократски статус

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Тековни номинации за администраторски статус[уреди]

Моменталното време е 03:14:28, 7 јуни 2023 (UTC)

Исчистете го кешот доколку номинациите не се обновени.


Тековни номинации за отстранување администраторски статус[уреди]

За БзБС[уреди]

Бирократите се администратори со додатни способности да ги прават другите корисници админи или бирократи, базирано на одлуките на заедницата постигнати тука. Тие исто така можат да променат корисничко име на било кој корисник и да доделат бот статус на некоја сметка.

Процесот за бирократи е сличен на оној за администратори погоре, но вообичаено е само по пат на само-номинација. Очекувањата за унапредување кон бирократски статус се значајно поголеми отколку за админ, во смисол на бројот на гласови, способноста да се справува со гласачите и кандидатите, и значајни дисквалификации. Кандидатите може да размислат за започнување на дискусија тука со преовладувачкиот консензус во врска со потребата за додатни бирократи пред да се номинираат себеси.

Од бирократите се очекува да определат консензус во тешки случаи и да бидат подготвени да ги објаснат своите одлуки. Секциите за гласање и прашањата за кандидати може да бидат внесени користејќи {{subst:Викиизвор:Барања за бирократски статус/Кандидатски прашања}}. Новите бирократи се внесуваат во Викиизвор:Успешни бирократски кандидатури. Неуспешните номинации се наоѓаат на Викиизвор:Неуспешни бирократски кандидатури.

Минимално, проучете што се очекува од бирократ со читање на дискусии на Разговор за Викиизвор:Барања за администраторски статус вклучувајќи ги и архивите, пред да ја побарате оваа позиција.

Ве молиме додавајте ги новите барања на врвот на оваа секција веднаш под оваа линија (и повторно, ве молиме обновувајте ги заглавјата кога гласате.)

Моментални барања за бирократски статус[уреди]


Поврзани барања[уреди]

Доколку оваа страница не се обновува правилно, или исчистете го вашиот кеш или кликнете овде да го исчистите кешот на серверот.