Викиизвор:Барања за администраторски статус/номинации

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кратенки:
ВП:БЗАС/Н

Вовед[уреди]

Со цел да се номинирате себеси или друг уредник за администраторски статус, мора прво да создадете БзАС потстраница за номинираниот, што ќе биде направено автоматски кога ќе ги проследите упатствата во соодветниот дел подолу. Ќе бидете директно одведени до таа страница кога ќе кликнете на копчето за номинација.

Откако оваа БзАС потстраница ќе се создаде, номинаторот мора да објасне на БзАС потстраницата зошто овој номиниран би бил добар администратор, и номинираниот мора да ја прифати номинацијата на БзАС потстраницата пред да може да биде префрли на главната БзАС страница. Ова ги спречува уредниците од гласање против кандидатите едноставно бидејќи тие не ја прифатиле номинацијата или ги одговориле прашањата. Исто така ги спречува и номинираните и номинаторите од усрамување доколку биде одбиена номинацијата.

Забелешка: Се смета за добро доколку најпрво го контактирате евентуалниот номиниран пред да ја создадете БзАС потстраницата и да го номинирате - доколку номинираниот сака да почека или не сака да биде админ, создавањето на страницата може да биде малку непријатно за нив, затоа ве молиме проверете прво.

Конечно, откако номинацијата е прифатена и прашањата се одговорени, номинираниот би требало да ја префрли на БзАС страницата кога тој е подготвен за БзАС да започне. Алтернативно, кандидатот може да побара од номинаторот да го направи тоа. Ова се прави со следење на врската „уредете ја оваа страница“ во соодветниот дел долу, и додавање на шаблонот даден на дното на оваа страница (со името на номинираниот заменето со КОРИСНИЧКОИМЕ) кон БзАС страницата. Идеално, номинираниот треба да го направи ова кога е задоволен со неговите одговори на прашањата.

Не дозволувајте да се поставуваат гласови или коментари на БзАС страницата за номинација сѐ додека не биде поврзана со главната БзАС страница. Ова ќе спречи секаква контраверзност или обвинувања за нефер рекламирања на дадено БзАС.

Ве молиме забележете дека формуларите долу се однесуваат на први номинации - доколку номинираниот бил номиниран претходно, обидот да се пополни формуларот подолу ќе го однесе номинаторот до преходната номинација. За да креирате втора номинација, едноставно ставете го бројот 2 по корисничкото име на номинираниот.

За да се номинирате себеси[уреди]

 1. Заменете го КОРИСНИЧКОИМЕ со вашето корисничко име во кутијата долу и кликнете на копчето.
 2. Уредете ја страницата која ќе излезе и следете ги генерираните упатства за да ја пополните номинацијата. Зачувајте ја страницата.
 3. Уредете ја страницата, и во дадениот простор, забележете дека ја прифаќате номинацијата. Исто така одговорете ги стандардните прашања за сите кандидати. Зачувајте ја страницата.
 4. Променете го времето на БзАС страницата со цел да го посочите моменталното време.
 5. Уредете ја оваа страница, додавајќи го следниот текст над најскорешната номинација (заменувајќи го КОРИСНИЧКОИМЕ со вашето име):
  {{Викиизвор:Барања за администраторски статус/КОРИСНИЧКОИМЕ}}

За да номинирате некого друг[уреди]

 1. Заменете го КОРИСНИЧКОИМЕ со корисничкото име на лицето кое сакате да го номинирате во кутијата долу и кликнете на копчето.
 2. Уредете ја страницата која ќе излезе, следејќи ги генерираните упатства за да ја пополнете номинацијата.
 3. Известете го корисникот кого што го номинирате на неговата/нејзината коринисничка страница за разговор, и вклучете врска до страницата која што штотуку сте ја создале (Викиизвор:Барања за администраторски статус/КОРИСНИЧКОИМЕ). Може и да го информирате корисникот со поставување на шаблонот на БзАС номинацијата на неговата/нејзината страница за разговор, кој автоматски ќе содржи врска до неговата/нејзината номинациска страница:
  {{subst:БзАС-ном|ВАШЕТО КОРИСНИЧКОИМЕ}}
Сѐ уште не го додавајте БзАС во Викиизвор:Барања за администраторски статус. Лицето кое го номинирате мора да ја прифати номинацијата, и мора самото да ја додаде.

Што да правите доколку сте номинирани од некого друг[уреди]

 1. Одете на вашата БзАС потстраница, и прифатете ја или одбиете ја вашата номинација. If you decline, be sure to inform your nominator.
 2. Откако ќе ја прифатите вашата номинација, осигурајте се дека сте ги одговориле стандардните прашања за сите кандидати.
 3. Променете го времето на вашата БзАС страница за да го посочите моменталното време.
 4. Уредете ја оваа страница и додадете го следниот текст над најскорешната номинација (заменувајќи го КОРИСНИЧКОИМЕ со вашето име):
  {{Викиизвор:Барања за администраторски статус/КОРИСНИЧКОИМЕ}}
  ----