Слогница речовска/ Насловна страница

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

нема Славянско насельениски македонска слогница речовска за исправуванье, правословки-язическо писание
Насловна
од Ѓорѓија Пулевски
I глава
на стар македонски правопис.
Slognica rečovska, Ǵorǵija Pulevski.jpg

Самъ во Іисȣсъ! Свидѣтелствȣва.
да − аль. ни Еденъ. Предсказатель.
ȣсвоемъ отечестви! чести неиматъ
еван. отъ їѡва. гла. д. зача. м. д.


Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 70 години.