Од борбата/ 38 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
37 песна „38 песна“

од народното творештво
39 песна
Собрал и уредил Блаже Конески во 1947. Песната е од с. Збажди, Малесија.

Глас се слуша, мајко, на далеку –
Прилепско, Крушевско,
а најпојќе Малесија,
Малесија, Караорман.
Таму ми се партизани,
партизани, партизанки.
Малесија сонце греит,
Маршал Тито да живеит!


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 70 години.