Зборник на Миладиновци/ 678 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

677 песна 678 песна

од Браќа Миладиновци
Обичаи
на современ македонски правопис.


Мори чаше бу башо, што се бучишт за мене, ете јунак за тебе.

Тие игри се кладоха с'де за љубопитство, и зашто в них се кријет имина
странни. Во Белица, не далеку од Струга, децата пејат со голема брзина и повторвеје
песна, во која с'де можехме да различиме едно слово: Богорасум (Борисом?).