Зборник на Миладиновци/ 677 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

676 песна 677 песна

од Браќа Миладиновци
678 песна
на современ македонски правопис.


Протекол ми м'тен Дунав, занесол ми чаша вино; поклон дојде до кумета;
кумот ми се љуто к'лнит: „Жими бога не је моја, туку ми је Николоа, пи Никола, пи;
опет наполни.