Зборник на Миладиновци/ 666 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

665 песна 666 песна

од Браќа Миладиновци
667 песна
на современ македонски правопис.


Чукнале деца јаболка, со шарените стапчина, со стребрените р'чина, излезе
божа с решето, та је пукнало мешето.