Зборник на Миладиновци/ 528 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
527 песна 528 песна

од Браќа Миладиновци
Кога девојката истрвает
на современ македонски правопис.


Спливнал елен по море да
пливат,
На рогои шарен одар носит,
На одар је постеља послана,
На постеља терзии седее,
Девојке је прстени којее.