Зборник на Миладиновци/ 518 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кога месет сваќата у зетот 518 песна

од Браќа Миладиновци
519 песна
на современ македонски правопис.


Заиграло јунакоо срце,
Како вино во стребрена чаша,
Как ракиа во златна викиа,
Дур да појдит в девојкини дворје,
Дур да видит девојкини татко,
Дур да видит девојкина мајка,
Како одит, како рубо носит.