Зборник на Миладиновци/ 435 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
434 песна 435 песна

од Браќа Миладиновци
436 песна
на современ македонски правопис.


„Леле бегу Афмет бегу,
Дели легна, дели заспа,
Дели виде сон за Неда,
Оти Неда се свршила,
Се свршила, побегнала?”
„Ето Каља настанала,
Да не конак забораиш,
Да не луѓе отпознаиш,
Поубаа поработна.”