Зборник на Миладиновци/ 408 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
407 песна 408 песна

од Браќа Миладиновци
409 песна
на современ македонски правопис.


Девојчина, гугушина!
Ви се мољат две момчина,
П'т сторите да поминат
Меѓу двете убавите,
Нешто завал не ви чинет,
Р'це им се во џепови,
Џеповите полни рамни,
Полни рамни суво грозје.
Меѓу Ката, меѓу Мара.