Зборник на Миладиновци/ 394 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
393 песна 394 песна

од Браќа Миладиновци
395 песна
на современ македонски правопис.


Скарале се, степале се
Двајца браќа братучеди,
Па за ошто? за ни ошто,
Вамо долу пот селото
Пот селото, кај ширките;
Ширки берат се грчкаат.
Скарале се, степале се
Двајца браќа братучеда;
Па за ошто? за ни ошто,
3' едно моме црнооко
Црнооко бисер заби;
Р'цете си ги содраха,
Ноѕете си искршиха;
А за ошто? за ни ошто.