Зборник на Миладиновци/ 377 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
376 песна 377 песна

од Браќа Миладиновци
378 песна
на современ македонски правопис.


Стројници вино пијее,
Девојка слуга служеше
Со бисер венец на глава;
Бисерот је се ронеше,
Свекор си чаша расеше,
Свекор је кабул чинеше:
„Раси ми, снаа, раси ми,
Ја тебе кабул те чинам.”