Зборник на Миладиновци/ 368 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
367 песна 368 песна

од Браќа Миладиновци
369 песна
на современ македонски правопис.


Леле Јано Малешанке, де Јано де
Еднош дојдох в ваше село,
Тебе дома не те најдох;
Ток те најдох на стред село
Дека водиш до три танци;
Први танец се момиња,
Втори танец се невести,.
Треки танец се бабишта.