Зборник на Миладиновци/ 349 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
348 песна 349 песна

од Браќа Миладиновци
350 песна
на современ македонски правопис.


Ајде Стојно, русо Стојно!
Тргај оро покрај мене,
Да ти турам чаша вино,
Во чашата злати прстен
Да го носиш ден Велигден,
По Велигден ке те земам,
По Велигден празниците,
Да не губам делниците.