Зборник на Миладиновци/ 278 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
277 песна 278 песна

од Браќа Миладиновци
279 песна
на современ македонски правопис.,,,,Тинтано моме, Тинтано!
Аљ си напрела вретено?”
„Напрела сум го, напрела
Моето ми го вретенце,
За три години предено,
Ама сум си го продала,
На пуста штура меана
За пусто вино црвено.”