Зборник на Миладиновци/ На невеста

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На неженат На невеста

од Браќа Миладиновци
На жена која имат син да си учит
на современ македонски правопис.


А неесто добро мило, Лазаре!
Што ти уста потгорела,
Како љушпа ореоа?
Што ти лице потбулело,
Како платно бамбакерно?
Али свекор те прашало?
Аљ свекрва те карала?
Али твои мили стопан?