Зборник на Миладиновци/ Кога да дојдат сватови

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На зетот Кога да дојдат сватови

од Браќа Миладиновци
Кога да седнат сватовите
на современ македонски правопис.


Добро дојдофте бели сватои,
Добре дојдофте, добро седнафте!
Даљ донесофте што сме зборвале
Кило пченица и печеница,
Водило месо и печеница.