Зборник на Миладиновци/ Христосово рожање

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Свети Георги Христосово рожање

од Браќа Миладиновци
Христово воскрсвење
на современ македонски правописЗбила ми се божја мајка, Мариа,
Никој ми се по крај неа не згоди,
Згодила се Аламанка девојка,
Сопасала свилен појас от себе,
Го повила Риста бога малего.