Викиизвор:Прашања за авторски права/Банер

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Добре дојдовте на
Страницата за прашања за авторски права

Место за помош со ознаки за слики и нивно подигнување, авторски права на текстови и фер употреба на заштитен материјал.

За сите други видови на прашања консултирајте се со Викиизвор:Прашања.


Кратенки:
ВП:ПЗАП


Како да додадете ознака на постоечка слика
  1. Одете на страницата за опис на сликата (онаа чие име почнува со Слика:), кликнете на Уреди.
  2. Од страницата Викиизвор:Лиценци за слики, изберете ја соодветната ознака.
  3. Внесете го името на ознаката (на пр.: {{ЈД-Јас}}), не заборавајќи на {{ пред и }} по текстот, во кутијата за уредување на страницата за опис на сликата.
  4. Отстранете ги ознаките кои се жалат дека сликата нема ознака (на пр., {{без лиценца}})
  5. Удрете Зачувај ја страницата.
  6. Ако уште имате нешто нејасно, одете на „Како да поставите прашање“ подолу.
Како да поставите прашање
  1. За да поставите ново прашање кликнете на врската „Кликнете овде за да го поставите Вашето прашање“ дадена подолу.
  2. Ве молиме потпишете ги Вашите прашања преку внесување на ~~~~ на крајот.
  3. Проверете ја оваа страница за обновувања, ако не, побарајте да бидете известени на Вашата страница за разговор.
  4. Не ја вклучувајте Вашата е-пошта заради Ваша сопствена заштита. Ние ќе одговориме овде и не можеме да праќаме одговори по е-пошта.