Бели мугри

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„Бели мугри“

од Коста Солев Рацин
„Бели мугри“ е збирка поезија од Кочо Рацин, објавена во 1939 година во Самобор близу Загреб. Таа е трета стихозбирка објавена на македонски јазик по стихозбирките на Венко Марковски, „Народни бигори“ и „Огинот“, објавени во 1938 година.

К. РАЦИН
БЕЛИ МУГРИЗ А Г Р Е Б

1939

Видете исто така


PD-icon.svg Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 50 години.