Тајна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„Тајна“

од Ацо Караманов
поезија

Пак ли сакаш да ти го кажам тоа
што ти го го кажав вчера во сината ноќ
дека си за мене и смев и солза
дека си за мене и слабост и моќ.

Ах, остави ја веќе таа исповед
нека спие мирно во твоето срце
и мојата душа нека биде твоја
а мое да биде твоето лице.

Поврзано

Извор