Од борбата/ 5 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
4 песна „5 песна“

од народното творештво
6 песна
Собрал и уредил Блаже Конески во 1947.

Aj што ми e мило и драго
млада партизанка да станам,
на Пелистерска планина,
на Лавчанската корија,
кај дванајсетте кладенци.
Таму си клетва зедовме
со фашисти да се биеме,
слобода да добиеме
за ваша Македонија!


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 70 години.