Прејди на содржината

На Вичо, еј Вичо планина

Од Wikisource

На Вичо, еј Вичо планина,
И во Поздивската рамнина,

Е еј моми и момчина,
Моми и момчина кренаја пушки на рамо,
Да се боре за слобода за Македонија,

Таму е Гочева бригада,
И фашистите од неја страдаја.

Е еј моми и момчина,
Во града Лерина влезе Гочева дружина,
Во Костура града влезе Гочева бригада.

Извор[уреди]