Кузман Шапкарев

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Список на автори: Ш Кузман Шапкарев
(Охрид, 1 февруари 1834 - Софија, 18 март 1909)
Видете исто така: биографија, медија, цитати. Портрет на Шапкарев.
Кузман Шапкарев

Кузман Атанасов Шапкарев (Охрид, 1 февруари 1834 - Софија, 18 март 1909) бил еден од најзначајните собирачи, публикатори и афирматори на македонски народни умотворби и еден од првите македонски учебникари.

Творештво[уреди]

Надворешни врски[уреди]


Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 70 години.