Константин Миладинов/ Желание

From Wikisource
Jump to navigation Jump to search
„Желание“

од Константин Миладинов


Кога ке доит при мене!
Кога ке седнит до мене!
Така си велеф ката ден.
Ја кога дојде у мене -
как ке излеза пред неја!
Да не би дошла никога!


Наводи

  • Песни, Константин Миладинов, Мисла, Македонска книга, Култура, Наша Книга, Скопје, 1986.


PD-icon.svg Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 100 години.