Кирил Пејчиновиќ

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Список на автори: П Кирил Пејчиновиќ
(1771 - 1845)
Видете исто така: биографија, медија, цитати.
Кирил Пејчиновиќ

Кирил Пејчиновиќ - Тетоец (1771 - 1845) е македонски просветителски автор кој сите свои дела ги напишал на народен јазик и заедно со Јоаким Крчовски ја претставуваат првата генерација писатели на современата македонска книжевност.


Дела[уреди]

Белешки[уреди]


PD-icon.svg Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 100 години.