Викиизвор:Помош за нови уредувачи/Банер

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Страница за помош на нови уредувачи
Место за помош за уредувањето и снаоѓањето околу Викиизвор. Ве молиме прочитајте го упатството пред да поставите коментар.

Скокни до: Содржина | Најнови прашања

Каде да ви се одговорат останатите прашања
Други начини да добиете помош
  • Можете да ги пребарате ЧПП за да добиете одговори на најчестите прашања околу Викиизвор.
  • Ако поставите {{помош}} на вашата страница за разговор, некој ќе ве посети и ќе ви помогне во најкус можен рок!
Како да поставувате прашања
Кратенки:
ВИ:ПЗНУ
ВИ:НОВАК
ВИ:Н?
ВИ:n00b


Оваа страница е за одговарање на прашања за уредување и снаоѓање околу Викиизвор.
Ако сакате да поставите прашања од енциклопедиска природа, ве молиме видете го Викиизвор:Биро за консултации. Бидете сигурни дека ги разгледавте често поставуваните прашања за вашето прашање пред да го поставите овде.
  1. Ве молиме потпишувајте ги кометарите со додавање на ~~~~ на крајот.
  2. Не ја давајте вашата е-пошта или други приватни детали.
  3. За да поставите ново прашање искористете ја врската „Кликнете тука за да почнете нов разговор“ дадена подолу.
  4. За одговор на Вашето прашање, често проверувајте ја оваа страница. Алтернативно, може да побарате да ви се одговори на вашата страница за разговор, Вашиот одговор е ценет.