Јован Јовановиќ - Змај/ Благодарам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„Благодарам“

од Јован Јовановиќ - Змај
Македонски превод. Песната е оригинално издадена на српски јазик.

Еве, драги дечиња,
круши, дуњи, сливи,
грозје, праски, ореви,
оскоруши диви.

Сето ова, дечиња,
есен ни го дари,
на есента секој
нек ѝ благодари.


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 70 години.