Page:Abecedar.pdf/36

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница е прегледана, но треба да биде потврдена.

— 34 —


1) a e i î o u ü
2) c č k m n r s š v z ž
3) b d h l t
4) g j p
5) f

Aa Bb Cc Čč Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Rr Ss Šš Tt Uu Üü Vv Zz Žž Dz Dž.