Чупче од онака

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Чупче од онака,
не се врти вака,
не ме гори мене.
Гори, лудо, гори,
гори да изгориш,
пепел да се сториш.
Пепел да се сториш,
сапун да те праве,
чупите да пере.
Чупите да пере,
белите престилки,
белите дулбени.

Поврзано[уреди]