Чифте, чифте пајтонлари

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Чифте, чифте, пајтонлари (турски: çifte çifte paytonları) е популарна песна во Македонија од турско потекло. Во адаптираната верзија на македонски, последната строфа е адаптирана и зборовите корпа грозје се заменети со шише коњак.

Текст[уреди]

на турски на македонски

Çifte çifte paytonları
Gönderdim sana
Ne dedim sana mori kız
Darıldın bana

Okka okka lokumları
Gönderdim sana
Ne dedim sana mori kız
Darıldın bana

Sepet sepet üzümleri
Gönderdim sana mori kız
Ne dedim sana mori kız
Darıldın bana

Два пајтона
Два пајтона ти пратив,
Што ти реков, мори
Пак ме прејде

Две оки локум ти пратив,
Што ти реков, мори
Пак ме прејде

Две корпи грозје ти пратив,
Што ти реков, мори
Пак ме прејде

Поврзано[уреди]