Филизој моме, Филизо

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Филизој моме, Филизо
малој моме,
излези на пенџерето, ај
да ти го видам лицето.
Да ти го вида лицето,
малој моме,
шо лице носиш на тебе, ај
дали прилегат за мене.
На слика да го сликувам,
малој моме,
в' тефтерот да го наредам, ај
в' тефтерот да го наредам.
В' тефтерот да го наредам,
малој моме,
за кога да ода на војска, ај
за когата одам на војска.
Шом ќе ми текнет за тебе,
малој моме,
тефтерот да го отвора, ај
меракот да ми поминет.

Поврзано[уреди]