У ливаду потке наше моме кротке

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
У ливаду потке наше моме кротке, кротке,
Диду лиду, лиду, диду да ги виду.
Испред куќу треске нашсе моме тешке, тешке,
Диду лиду, лиду, диду да ги виду.
Пуна каца слибке наше моме дивке, дивке,
Диду лиду, лиду, диду да ги виду.
У избата крушке наше моме друшке, друшке,
Диду лиду, лиду, диду да ги виду.
У ливаду пушке наше моме мушке, мушке,
Диду лиду, лиду, диду да ги виду.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни