Туљо бре, туљо Салтано

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Туљо бре, туљо Салтано, оф, ле, ле,
Кој ми те тебе прелага
Оф, аман, ле, ле, ле,
Кој ми те тебе прелага?
Мене ме лага прелага, оф, ле, ле,
Поповото слугинче
Оф, аман, ле, ле, ле,
Поповото слугинче.
Лага ме лага предлага, оф, ле, ле,
За една рака бадеми
Оф, аман, ле, ле, ле,
За една рака бадеми.
За една рака бадеми, оф, ле, ле, ле,
И тие беа шупливи
Оф, аман, ле, ле, ле,
И тие беа шупливи.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни