Тинка иди од Битола

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Тинка иди од Битола
Јонче иди од работа
Море бре, море Јонче
Леле бре, леле Тинке
Јонче иди од работа.
Рефрен:
Ајде Тинке елај ти либе ле
Да те земам за невеста.
Се сретиле меѓу Ресен
Меѓу Ресен и Јанковец
Море бре, море Јонче
Леле бре, леле Тинке
Меѓу Ресен и Јанковец.
Рефрен:
Тинка му вели на Јончета
Запри го Јонче твојто коњче
Море бре, море Јонче
Леле бре, леле Тинке
Запри го Јонче твојто коњче.
Рефрен:
Ајде Тинке ајде душо
Со едната рака, ќе го терам -2
Со другата ќе те гушкам.
Море бре, море Јонче
Леле бре, леле Тинке
Со другата ќе те гушкам.
Рефрен:
Ајде Тинке, елај ти либе ле
Да те земам за невеста
Сакам, Јонче, сакам бре
Либе ле,
Да ти бидам јас невеста.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни