Та ти ле се најде бабо

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Та ти ле се најде, бабо, од толкаво село,
зелник да ми месиш, бабо, со шчукави раце.
Кафе да ми вариш, бабо, с гурелави очи,
кога ти ќе тураш, бабо, па не ми е благо.
Комшии кажуват, бабо, арна мома имаш,
Искарај децата, бабо, доведи момата.
Доведи момата, бабо, затвори вратата,
сол и леб да јадам, бабо, пак слатко ќе ми е.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика