Сношти со поминав покрај ваш’то порте

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Сношти си поминав
покрај ваш'то порте
тебе не те најдов Стевке
на порти да стоиш.

На порти да стоиш
мене да ме чекаш, [х2]
мене да ме чекаш Стевке
оти војник ќ' одам.

Цвеќе да набереш
букет да наредиш, [х2]
букет да наредиш Стевке
мене да испратиш.

Поврзано[уреди]