Сношти си мамо поминав

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Сношти си мамо поминав
Крај студен бисер, мамо, кладенец.
Тамо си, мамо мори, јас најдов
Девојче танко мамо високо.
Хеј моме, хеј моме, хеј моме убаво,
Хеј моме, хеј моме, хеј моме убаво.
На студен камен, мамо, седеше,
Бело си лице, мамо, миеше.
Бело си лице, мамо, миеше,
Руса си коса мамо чешлаше.
Хеј моме, хеј моме, хеј моме убаво,
Хеј моме, хеј моме, хеј моме убаво.
Руса си коса мамо чешлаше,
На мене ишарет ми даваше.
Иди ја, мамо мори, посакај
Дај ќе ја дадат, мамо, за мене.
Хеј моме, хеј моме, хеј моме убаво,
Хеј моме, хеј моме, хеј моме убаво.
PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни