Сношти минав покрај вашето порте

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Сношти минав покрај вашето порте
ваш'то порте беше затворено.

Пред портето зелена ливада
во ливада два бели шатори.

Во шатори брат и сестра лежат
братот спие, а сестрата го буди.

Стани брате да би нестанало
наш'то село оган го изгори.

Ако гори нека се запали
кога немам свое машко дете.

Поврзано[уреди]