Слеј се со тишината/ Облак

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Облак“

од Ацо Шопов


Патник што нема ни пат ни цел
и со ветровите спие.
Од жед мy напукнал образот бел,
оган во очите крие.
Туѓ на секаков земен лик,
туѓ и на страстите свои.
Сам, како некој нестварен лик
меѓу луѓето и сонцето стои.

Видете исто така[уреди]