Слеј се со тишината/ Кога ти е најтешко

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Кога ти е најтешко“

од Ацо Шопов


Кага ти е најтешко, кага ти се чини
дека гласот ти е крик, a погледот - молење,
загледај се, нурни се во водите сини,
ај, во таа свежина, во тоа шумолење.
Ќе сетиш o длабдк здив
сила и смирување.
Погледот ќе блесне жив,
жив од подмладување.

Видете исто така[уреди]