Слеј се со тишината/ Јас и мојот пријател

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Јас и мојот пријател“

од Ацо Шопов


Рaсневме заедно, заедо крaдевме вишни
и иста судба секогаш имавме ние.
Ги знае добро моите желби скришни
и знам што сака од сите вас да скрие.
Денес ме виде во паркот како седам,
и кога пријде увилен, блед и стресен
јас сетив дека непознат човек гледам
како што гледа во мене таа есен.

Видете исто така[уреди]