Слегов долу во визбата

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Слегов долу во визбата,
там' си најдов невестата.

Там' си најдов невестата,
со главата под бочвата.

Со главата под бочвата,
а устето под чепчето.

Што ќе капне на земјата,
нека капне во устата.

Поврзано[уреди]