Славеј пее на трендафил

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Славеј пее на трендафил,
моме седи на пенџере,
нажалено, насрдено,
ем со солзи на очите.

Бог да бие твојта мајка,
што ме даде надалеку,
да не можам да се видам,
ни со мајка, ни со татко.

Ни со мајка, ни со татко,
ни со мојте мили сестри,
ни со моите мили браќа,
ни со моето прво либе.

Поврзано[уреди]