Си поминав покрај Битола

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Си поминав си заминав
покрај Битола
трала ла ла ла
покрај Битола. [x2]

Там си најдов, там си најдов
моме калешо
трала ла ла ла
моме калешо. [x2]

Ој ти моме, малој моме
колку те сакам
трала ла ла ла
колку те сакам. [x2]

Пари немам да те земам
сум сиромав јас
трала ла ла ла
сум сиромав јас. [x2]

Поврзано[уреди]