Сите си појдоа, мамо

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Сите си појдоа, мамо

од народното творештво

Сите си појдоа, мамо,
сите си појдоа,
сите си појдоа, мамо,
млади партизани.

И јас ќе си појдам, мамо,
и јас ќе си појдам,
и јас ќе си појдам, мамо,
горе во шумата.

Там’ се бијат, мила мамо,
млади партизани,
там’ се бијат, мила мамо,
со клети фашисти.

Извор