Се посврши сербез Донка

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Се посврши сербез Донка [x2]
тра, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла
сербез Донка на Јаричкови. [x2]

Се собрале комшиите [x2]
тра, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла
комшиите, другарките. [x2]

Аирлија, сербес Донке [x2]
тра, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла
аирлија свршувачката. [x2]

Не викајте аирлија [x2]
тра, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла
тук' речете на мајка ми. [x2]

Што ме даде на далеку [x2]
тра, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла
на далеку, преку Вардар. [x2]

Поврзано[уреди]