Севдалино малој моме

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Севдалино малој моме Севде
севдалино малој моме,
дома ли си сама ли си,
ах, што си ме севдисало.

Сите пари ми ги зеде Севде
сите пари ми ги зеде,
500 кара гроша,
ем илјада жолти лири.

Дај ми малку од парите Севде,
дај ми малку од парите,
да си купам коњ дорија
да не одам пеш во село.

Да не одам пеш во село Севде,
да не одам пеш во село,
кучињата да не ме лајат,
а момите да не ми се смејат.

Поврзано[уреди]